• magyar
  • USD $

Felhasználási feltételek

1. Travelminit, Szálláshirdető és Felhasználó

1.1. A Travelminit (travelminit.eu, travelminit.hu, travelminit.ro, travelminit.com) oldalak üzemeltetője a TRAVELMINIT INTERNATIONAL S.R.L. (a továbbiakban „Travelminit”).

1.2. A Travelminit, Romániában bejegyzett gazdasági társaság, a következő cégadatokkal: Cég elnevezése: TRAVELMINIT INTERNATIONAL S.R.L.; Cégbejegyzés száma: J12/546/15.02.2018; Cég székhelye: 400267 Cluj-Napoca, Str. Gării, Nr. 21, Liberty Technology Park, corpul D, intrarea D1, biroul 1B, Jud. Cluj; Cég adószáma (közösségi adószáma): RO38869249; Cég romániai bankszámlaszáma: RO87OTPV200001151937RO01 (OTP BANK); Cég magyarországi bankszámlaszáma: HU57117380462320100600000000 (OTP BANK)

1.3. A tömörítés miatt a továbbiakban minden olyan természetes és jogi személyt, aki felkeresi a Travelminitet, vagy igénybe veszi a szállásfoglaló, vagy egyéb szállásfoglalással kapcsolatos szolgáltatásait (weboldal, telefonons ügyfélszolgálat, e-mailes vagy más kapcsolattartási mód által) „Felhasználó”-nak, valamint minden szállásadó partnerünket, aki regisztrálja szálláskínálatát a Travelminit rendszerébe egy erre hivatott felületen, és szállást vagy szállással kapcsolatos szolgáltatást biztosít a Felhasználóknak „Szálláshirdető”-nek nevezünk.

1.4. A Travelminit használatával Ön az alábbi feltételeket, tudnivalókat elfogadja. A Travelminit fenntartja a jogot, hogy bármikor, saját belátása és szükségletei szerint módosítsa ezen feltételeket (a legfrissebb verzió a következő hivatkozáson érhető el: http://travelminit.hu/hu/felhasznalasi-feltetelek). Jelen feltételek bármilyen megszegése esetén a Travelminit fenntartja a jogot az összes törvényes eszköz érvényesítésére és kárpótlásra.

2. Védjegyek, weboldal tartalom, felhasználás, joglemondás

2.1. A Travelminit weboldalán található összes információ (képek, leírások, logók, mottók, dokumentumok, médiaanyagok, technikai megoldások és ehhez kapcsolódó információk a Travelminit vagy/és a Szálláshirdető tulajdonát képezik. Az előbbiekben felsorolt anyagok bármilyen nemű felhasználása (bármilyen formában) tilos a Travelminit előzetes, írásos beleegyezése nélkül.

2.2. A honlapon található információk olyan állapotban kerülnek szolgáltatásra, ahogyan a Szálláshirdető feltöltötte azokat. A Travelminit nem vállal felelőséget, sem kártérítést, a Szálláshirdető partnerek által közölt informáciért (pl. helymeghatározás, hirdetések tartalma, megjelenített média, kapcsolattartási információk, Travelminit oldalán kívülre történő hivatkozás és minden ehhez kapcsolódó információért), ugyanakkor minden megtesz, hogy az esetlegesen ismert problémákat a lehető legrövidebb időn belül orvosolja. A Szálláshirdető által megjelenített információkért a Szálláshirdető felel.

2.3. A szálláshirdetések esetében feltüntetett árak (szállás ára, étkezés ára stb) minden esetben tájékoztató jellegűek. A Travelminit szállásfoglaló oldal érdeklődés-ajánlatadás alapon működik, mely szerint a Felhasználó árajánlatot kér a Szálláshirdetőtől érdeklődés küldése által és így biztosítja a Szálláshirdető a pontos árat az igényelt időszaknak, szolgáltatásoknak, személyek számának, és egyéb paramétereknek megfelelően. Mivel az oldalon megjelenő alapár tájékoztató jellegű, így ez a legalacsonyabb összeg, amely év során fellelhető, továbbá az oldalon fellelhető tájékoztató árak általában 2-6 személyes igénybevétel esetén értendők. A Travelminit mindent megtesz annak érdekében, hogy az oldalon feltüntett árak a lehető legjobban tájékoztassák a vendéget.

2.4. A Travelminit szerkesztésében megjelent oldalak (nem tartalmazza a Szálláshirdető szerkesztését) a szerkeztők legjobb tudásai szerint készülnek. Céljuk a Felhasználók minél részletesebb és gazdagabb tájékoztatása, ugyanakkor a Travelminit nem vállal felelőséget és nem nyújt kártérítést az esetleges elírásokért, nem hű információkért, vagy más oldalra mutató hivatkozások tartalmáért. Amennyiben a Travelminit által közölt információ kiigazítását vagy megerősítését szeretné, óhaját jelezze az info@travelminit.hu e-mail címen.

2.5. A Travelminit oldalain kívülre történő hivatkozások esetében az Ön felelőssége, hogy az illető oldal felhasználási feltételeit ellenőrizze, valamint meghozza a megfelelő intézkedéseket annak érdekében, hogy a saját szükségletei céljából kiválasztottak ne tartalmazzanak destruktív elemeket.

3. Szolgáltatás felfüggesztése

3.1. A Travelminit bármikor módosíthatja, valamint technikai karbantartás, gazdasági és jogi indokok esetén felfüggesztheti a jelen honlap vagy a honlapon szereplő tartalom szolgáltatását, mindezt a Felhasználók és/vagy Szálláshirdetők előzetes értesítésével (ha indokolt), vagy ennek hiányában is.

4. Fogalás és érdeklődés

4.1. A Travelminit ingyenes szállásfoglalást biztosít a Felhasználók számára.

4.2. A szállásfoglalás minden esetben a szállásfoglaló (Felhasználó) és a szállástulajdonos (Szálláshirdető) között jön létre, a Travelminit internetes szállásfoglaló felületén. A Felhasználó részéről kezdeményezett szállásfoglalási igényre és/vagy árajánlatkérésre, minden esetben a Szálláshirdető válaszol a Travelminit által biztosított kommunikációs felületen (szállásfoglaló felületen).

4.3. A Travelminit felé nem történik fizetés a Felhsználó (szállásfoglaló) részéről. A megrendelt szolgáltatás kiegyenlítése minden esetben direkt a Szálláshirdető felé teljesítendő (ez vonatkozik foglalási előlegre, vagy helyben történő fizetésre is).

4.4. Mivel a foglalás a szállásfoglaló (Felhasználó) és a szállástulajdonos (Szálláshirdető) között jön létre az előzetesen egyeztetett és elfogadott feltételek alapján, így a szállásfoglalással és az ezt követő szolgáltatással kapcsolatos panaszokat a Szálláshirdető felé szükséges intézni.

4.5. A Felhasználó kötelessége, hogy az érdeklődés és foglalás során valós adatokat bocsásson a Travelminit (ezáltal a Szálláshirdető) részére.

4.6. Szállásfoglalás során elküldött érdeklődésre a Szálláshirdető ajánlatot ad, melyet a szállásfoglaló (Felhasználó) elfogadhat vagy elutasíthat.

4.7. A Travelminit minden sikeres foglalásról vagy/és érdeklődésről írásos igazolást küld a Felhasználó számára e-mailben. Az írásos foglalási igazolásban rögzítettek képezik a Szálláshirdető szolgáltatását, valamint a szállásfoglalás alapjait. Fontos: a foglalási igazoláson lévő információk és utasítások, a szálláshely adatlapján lévő szálláshely "feltételeivel" együtt értelmezendő és alkalmazandó (pl. fizetési feltételek, érkezés- és kijelentkezési időpont, lemondási feltételek, dohányzás engedélyezése, háziállat bevihető stb.).

4.8. A vendég a távozást követően értékelheti a szállást, osztályozhatja azt különboző kritériumok szerint és leírhatja a szálláshelyre vonatkozó pozitív / negatív tapasztalatait. Ezzel a céllal a vendégnek, a kijelentkezést követően, a Travelminit két értékelő emailt küld: az első egy értékelés bekérő, a második pedig egy emlékeztető e-mail, abban az esetben, ha az elsőre nem érkezik válasz. Mindkét e-mailt a Travelminit rendszer küldi automatikusan. A Travelminit minden értékelést megjelenít a szállás adatlapján, de fentartja a jogot, hogy sértő, nem oda illő vagy vulgáris szavak használata esetén törölje a hozzászolások tartalmát.

4.9. Telefonos szállásfoglalásra vonatkozóan: a Travelminit telefonos szállásfoglalást tesz lehetővé a Felhasználók számára, annak érdekében, hogy a Felhasználók egyszerűen, gyorsan és hatékonyan tudjanak szállást foglalni. A telefonos szállásfoglalás során az ügyfélszolgálatos kollégával megbeszélt, foglalással kapcsolatos információkról (ár, szabad időpont, férőhely, szobaelosztás stb.), a Travelminit írásos igazolást küld e-mailben. Az írásos foglalási igazolásban rögzítettek és a szálláshely adatlapján lévő szállásfeltételek, képezik a Szálláshirdető által a Travelminit rendelkezésére bocsátott, telefonbeszélgetés során megbeszélt, szállásfoglalás adatait. A szálláshirdetésnél feltüntetett telefonszámokat a Travelminit válaszolja meg.

4.10. A Travelminit többféle szállásfoglalási formát kínál annak érdekében, hogy a Felhasználók egyszerűen, gyorsan és gördülékenyen tudjanak szállást foglalni. A telefonos (feltüntetett telefonszám a szálláshirdetésnél) és online érdeklődés (kitöltendő ajánlatkérő űrlap a szálláshirdetésnél) mellett, lehetőséget biztosít emailes érdeklődésre/ajánlatkérésre. Az emailes ajánlatkérést/érdeklődést úgy biztosítja a Travelminit, hogy az adott szálláshirdetés mellett egy egyedi e-mail címet jelenít meg (példa: foglalj+....@gmail.com). Az említett e-mail címre érkező ajánlatkéréseket/érdeklődéseket a Travelminit dolgozza fel és válaszolja meg.

5. Értesítések, promóciós jellegű megkeresések

5.1. Az érdeklődés/foglalás során, Felhasználó által megadott e-mail címet, telefonszámot, lakcímet a Travelminit felhasználhatja értesítésekre (pl. szállásfoglalással kapcsolatban) vagy más promóciós célra (sikertelen foglalás esetén más szállás ajánlására, kiemelt kedvezmények ismertetésére, vagy más szállással kapcsolatos szolgáltatás ajánlására). A Travelminit bármikor lehetőséget biztosít az előbb felsorolt/fel nem sorolt éresítési módok lemondására. A lemondásra lehetőséget biztosítunk e-mailben vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül. A Felhasználó a Travelminit szolgáltatásainak igénybevételével, elfogadja ezen feltételeket.

6. Árgarancia

6.1. A Travelminit garantálja, hogy a Travelminit oldalain megjelenő szállásárak nem magasabbak egy adott szállás esetében, mint a szállás saját weboldalán, vagy más szállásközvetítő oldalán. További kiegészítést az árgaranciával kapcsolatban az alábbi linken olvashat: (2. melléklet)  http://travelminit.hu/hu/felhasznalasi-feltetelek/argarancia

7. Felelősség korlátozása

7.1. A szolgáltatás „ebben az állapotban” ('AS IS') és „ahogyan elérhető” ('AS AVAILABLE') formában biztosított. Ha nem elégedett az oldalunk működésével, kérjük jelezze a Travelminit felé a Kapcsolat menüpont alatt megjelenő elérhetőségek valamelyikén, és az esetleges panaszát/kérdését megpróbáljuk orvosolni. Mindamellett kérjük, vegye figyelembe, hogy egyedüli fellebbviteli eszközként csupán az oldal használatának felfüggesztését teheti meg.

7.2. A Travelminit semmilyen esetben sem felel semmilyen közvetett, büntetőjogi, rendkívüli, véletlenszerű vagy utólagos kárért, függetlenül attól, hogy hogyan következnek be, szándékosan vagy szerződésszerűen, vétlenségből vagy egyéb jogellenes cselekmény alapján a weboldalon elérhető információk használata vagy megvalósítása következtében.

7.3. Ön kijelenti, hogy a Travelminitel szemben semmilyen olyan jogigényt nem érvényesít, mely jelen oldal használatából ered vagy azzal kapcsolatos.

7.4. A szállásfoglalásból (vagy az oldalon megjelenő ezzel kapcsolatos hirdetési információkból) eredő kártérítési igényt a Szálláshirdető felé intézi. E korlátozások hatálya kifejezetten feltétele annak, hogy Ön használhassa oldalunkat.

8. Általános rendelkezések

8.1. Jelen feltételek megfelelnek a romániai és az európai uniós jogrendnek.

8.2. A felhasználási feltételekben szereplő alcímek nem definiálják vagy írják le teljes mértékben az adott rész tartalmát, mindössze referenciajellegűek.

8.3. Az oldal csak a fentiekben foglaltak (és értendők) szerint használható fel.

8.4. Amennyiben megjegyzése vagy kérdése lenne a fentiekkel kapcsolatban, kérjük jelezze a Kapcsolat menüpontban, ide kattintva.